Odbiór i utylizacja zużytego oleju

Specjalizujemy się w utylizacji tłuszczów posmażalniczych. Odbieramy je między innymi z restauracji, a także z innych punktów gastronomicznych. Recykling odpadów przeprowadzamy takimi metodami, by nie miał on negatywnego wpływu na środowisko. Podczas realizacji zleceń zawsze przestrzegamy przepisów prawnych zawartych w ustawie o odpadach.


Oferta firmy Eko-Life obejmuje:

  • odbiór zużytej frytury
  • prowadzenie ewidencji odpadów

Frytura jest to tłuszcz jadalny, który powstaje na bazie zarówno tłuszczów zwierzęcych, jak i roślinnych. W jej składzie znajduje się między innymi olej palmowy, sojowy, słonecznikowy, a także masło bądź margaryna. Używana jest głównie do smażenia frytek, pączków oraz faworków.

 

Wszystkie osoby, które powadzą działalność gastronomiczną, muszą pamiętać o regularnej wymianie oleju smażalniczego. Jeśli będzie nieświeży, z pewnością popsuje smak i wygląd potraw. Odbiór i utylizację olei trzeba zlecić profesjonalistom. Samodzielne pozbycie się oleju posmażalniczego jest zabronione przez ustawę o odpadach z 14 grudnia 2012 roku, gdyż ma to niekorzystny wpływ na środowisko.

 

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności.
Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików 'cookies' w używanej przeglądarce internetowej.
Kliknij 'Akceptuję', aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.